-
Să ne aducem aminte
-
Volkswagen Classic Club a luat naștere în ianuarie 2008 din pasiunea pentru broscuțe a unui grup de prieteni din București. Până la momentul înființării cu acte a clubului am parcurs împreuna un drum lung, plin de experiențe și amintiri frumoase.
În urmă cu ceva vreme, să ai un VW clasic în stare bună era o adevărată aventură: piesele de schimb se găseau cu greu și proveneau în special din dezmembrări, piesele noi erau aproape inexistente, meșterii buni erau greu de găsit iar sursele de informare pe internet erau într-un stadiu incipient.
De voie, de nevoie, am strâns rândurile și după ce am schimbat câteva impresii pe forum (vwforum.ro) am început să ne întâlnim. Mai întâi prin București, la câte un workshop în jurul broscuțelor sau la un suc și schimb de experiență.
Când am prins puțină încredere în mașinile noastre am pornit la drum prin țara. Am dus broscuțele la mare, în Vama Veche, de 1 mai 2004. Atunci, am descoperit că puterea noastră e dată de solidaritate iar orice mașină poate fi repusă în mișcare cu ajutorul prietenilor. Deși drumul la mare a durat 9 ore, aventura și peripețiile nu au făcut decât să ne deschidă pofta de noi călătorii și să ne ambiționeze să ne întreținem mai bine mașinile.
BBM: de la sanatoriu la întâlnire internațională
Așa se face că în septembrie 2004 am mers cu bunicuțele la Sanatoriul de întinerire și înfrumusețare deschis de noi special pentru ele la Bran. Broscarii sosiți din toate colțurile țării (București, Sibiu, Timișoara, Brașov sau Tulcea) au schimbat piese și informații utile pentru menținerea mașinilor într-o stare cât mai bună. Astfel, odată cu primul BBM (Bran Beetle Meeting) au fost puse bazele unei micuțe dar entuziaste comunități broscărești.
În 2005 am dezmorțit rotițele mașinilor în luna mai, când ne-am întâlnit lângă Sibiu, iar în toamnă am revenit la Bran pentru cea de-a doua ediție a BBM. În 2006 ni s-au alăturat prietenii din Odorhei iar curtea pensiunii a devenit neîncăpătoare, astfel încât din 2007 ne-am mutat la Vampire Camping, un pic mai aproape de Castelul Bran. A fost primul an în care întâlnirea a devenit internațională, prin participarea mai multor echipaje din Ungaria.
Tot în 2007 a debutat seria de întâlniri lunare SleepWalkers în care am descoperit farmecul Bucureștilor pe timp de noapte.
Am încheiat anul sărbătorind, alături de Porsche România, 60 de ani de când VW a început producția Transporter. La prima ediție a BulliParty ne-am adunat în fața Palatului Parlamentului, apoi am defilat prin oraș până la sediul PBN unde a avut loc petrecerea.
Astfel ajungem în ianuarie 2008 când Volkswagen Classic Club devine cât se poate de oficial, prin înscrierea în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor.
Activitatea noastră a continuat cu entuziasm. Pe lângă BBM, Bulli Party și SleepWalkers, am început seria de acțiuni umanitare “Renii lui Mosh Craciun” iar membrii clubului au colectat și donat haine, jucării și alimente pentru copiii orfani. În același timp a debutat seria de călătorii în străinătate unde am participat la întâlnirile de la Budapesta și Gyoma – Ungaria, Rovwinj – Croația , Garbojama – Polonia, Bardinetto și Napoli – Italia, Menton – Franța, Belgrad – Serbia.
Ca o constantă, BBM a rămas întâlnirea de referință a Clubului iar numărul participanților a crescut de la un an la altul.
Lucrul cel mai important: calitatea mașinilor s-a îmbunătățit substanțial. La fiecare întâlnire apar mașini noi, restaurate până în cel mai mic detaliu, iar între proprietarii acestora a apărut o adevarată competiție pentru a avea cea mai frumoasă mașină. Nu trebuie să ne crezi pe cuvânt. Poți oricând să ne verifici accesând “Galeria foto” sau participând la întâlnirile noastre. Pentru datele următoarelor întâlniri urmărește secțiunea “Evenimente” a site-ului.