BBM2015 este realizat cu sprijinul Retromobil Club România

02.06.2015 BBMEvents

A durat ceva până ne-am hotărât, dar în cele din urmă am facut-o şi pe asta! Volkswagen Classic Club s-a afiliat la Retromobil Club România, autoritate FIVA (Federation Internationale des Vehicules Anciens) la nivel naţional.

retromobil_vwclassic
Pe scurt, cartea de vizită a Retromobil sună aşa: peste 850 de membri, 26 de filiale judeţene/regionale şi peste 1.300 de vehicule istorice. Activitatea clubului se constituie într-un demers cultural, de instruire a noilor generaţii cu privire la istoria automobilului iar 10% dintre vehiculele deţinute de membrii RCR sunt antebelice. În calitate de autoritate FIVA, comisia istorică a RCR este cea care face evaluarea şi atestarea vehiculelor istorice. Obţinerea acestui atestat înseamnă că maşina devine parte a patrimoniului automobilistic național şi îi oferă proprietarului o serie de beneficii cum ar fi scutirea de plata impozitelor locale, a taxei de mediu şi a taxei de drum.

RCR organizează anual o serie de parade, raliuri, expoziţii şi simpozioane dintre care amintim “Retro Parada Primăverii”, “Retromobil vine în orașul tău”, “Raliul Internațional CARPAȚI RETRO”, “Raliul Memorial Giurgiu 1904”, “Antebellum”, “Raidul Transfăgărăşan”, “Cu zimbrul prin Carpaţi”, “Concursul de eleganţă Sinaia” sau “Retro Parada Toamnei”. O activitate în creştere care a dus la recunoaşterea importanţei maşinilor clasice în rândul tot mai multor români.

Şi totuşi nu acestea sunt motivele care ne-au convins că e momentul să strângem rândurile cu colegii de la Retromobil, ci schimbarea de atitudine care a avut loc la nivelul clubului. În ultimii trei ani, RCR a pus accentul pe mesajul că apreciază toate eforturile pe care pasionaţii de automobile clasice le fac pentru a-şi menţine maşinile într-o stare cât mai bună. Valoarea financiară a maşinii pe care o deţii a devenit mai puţin importantă decât pasiunea pe care o pui în întreţinerea acesteia. Nu în ultimul rând, atmosfera prietenoasă promovată de RCR s-a simţit puternic la RetroParadele de primăvară şi toamnă care au devenit evenimente de referinţă și sunt așteptate cu nerăbdare de toți pasionații de mașini clasice din România. 

În urma parteneriatului cu Retromobil România ne păstrăm individualitatea şi stilul care ne-au consacrat dar devenim un pic mai vizibili în rândul comunităţii pasionaţilor de automobilism. Evenimentele organizate de Volkswagen Classic Club vor fi incluse în calendarul RCR iar posesorii de automobile VW clasice din Retromobil vor avea sprijinul nostru atunci când vor avea nevoie de informaţii tehnice sau identificarea pieselor de schimb.

Colaborarea dintre cele două cluburi începe cu sprijinul acordat de Retromobil pentru BBM2015 – by Volkswagen Classic Club.

This could be the beginning of a beautiful friendship!

Spread the love