Paște Fericit!

29.04.2016 Events

Vi-l mai aduceți aminte pe Mielu’ chefliu care acum ceva vreme vă ura Paște Fericit? Mielul acela boem, care își lăsase burtă de bere,  campion la ciocnit ouă roșii și sufletul petrecerii?

13106061_10154060199193971_1335055260_o

Ei bine, între timp și-a dat seama ca nu e chiar maestru la frământat cozonaci. A fost nevoie să o găsească pe ea: Oaia Neagră cu Karmann Ghia. Încă nu ne dăm seama dacă se pricepe mai bine la bucătărit sau la meșterit pe la motoare. Nu-i așa că e o gagică pe măsura lui?  Dacă vă ies în cale, musai să îi cinstiți cu un pahar cu bere. :))

Iar vouă, tuturor pasionaților de VW clasice vă dorim Sărbători fericite, cu belșug și multe bucurii. Șiiii…. nu uitați să profitați de vremea frumoasă și să vă scoateți mașina la plimbare. Paște Fericit tuturor!

Read More

Roadtrip. Destination: Woerthersee!

27.04.2016 BeetleBusEventsTrips

13091585_1157691660917540_1316052646_o

Poate o sa intrebati de ce Woerthersee. Pai… e simplu. Pentru ca anul acesta, pe malul lacului din Austria se va intimpla a 35-a editie a celui mai mare festival VW european: Woerthersee Treffen.

Dedicat la inceput posesorilor de GTI si impatimitilor de customizari sportive, festivalul a evoluat in decursul anilor, ajungind un eveniment nelipsit din agenda oricarui fan Volkswagen. Timp de patru zile, peste 150.000 de fani din toata Europa transforma mica localitate austriaca intr-un imens salon auto. Concepte auto unice, modele clasice modificate spectaculos, modele in editie limitata – acestea sunt unele dintre bucuriile de care pot profita cei prezenti la intalnire. Si asta nu e tot...

Read More

Planuri de invirtit rotitzele – 2016

25.04.2016 BeetleBusEvents

Hello, hello !

Dupa o vara lunga, o toamna si mai lunga si o iarna aproape inexistenta, incepem sa ne dezmortim amortizoarele, sa curatam carburatoarele, sa facem plinul in rezervoare.  🙂
Chiar daca nu stim clar unde vom ajunge in vara asta putem face o lista scurta a evenimentelor deja programate. Poate va facem pofta…. 🙂

Incepem lista cu Maikaefer Treffen, binecunoscuta intilnire de la Hanovra. Anul acesta, editia cu numarul 33 ii va avea ca vizitatori pe domnul Dilar-Trilar Deian si pe Costin cu al sau Westfalia proaspat reconditionat.  Detalii despre intilnire gasiti aici: http://www.maikaefertreffen.de/

Daca n-ati ajuns acolo…sau daca v-ati intors  plini de extaz … puteti incerca a 12-a editie a Intilnirii Internationale VW Kafer&Friends de la Baia Mare...

Read More

În urmă cu 60 de ani, VW sărbătorea primul milion

28.08.2015 Beetle

Nu puteam lăsa să treacă luna august fără a aminti un moment decisiv în istoria Volkswagen: în urmă cu 60 de ani fabrica din Wolfsburg sărbătorea producerea automobilului cu numărul 1 milion!

VW-milion1

Cel de-a doilea război mondial se sfârșise de zece ani iar fabrica renăscuse din propria cenușă și trăgea după ea întreaga economie germană.

Automobilul cu numărul 1 milion a ieșit de pe linia de asamblare în data de 5 august 1955. Știm că am ratat aniversarea cu câteva săptămâni dar fotografiile sunt atât de frumoase încât suntem siguri că vă va face plăcere să le revedeți.

VW-milion3

VW cu nr 1 milion a fost o broscuță Oval de 30 cp de culoare aurie care avea bări cromate împodobite cu pietre strălucitoare...

Read More

Bugnic 2015, primul picnic nemțesc al Perlutzei

25.08.2015 BeetleEvents

text: Valee,  fotografii: Dan Blănaru

A durat ceva, dar în cele din urmă, echipajul Perlutza a ajuns la prima întâlnire din MutterVaterland: 9. Bugnic für luftgekülte Volkswagen. Bugnic este prescurtarea de la bug + picnic iar numele evenimentului este cât de poate de adecvat cu ceea ce se întâmplă la fața locului.

Bugnic_DNB8366

Vineri seara zona lacului devenise deja neîncăpătoare.

Sute de pasionați de automobile Volkswagen clasice se întâlnesc la Gleiritsch pe malul lacului, instalează corturile, descarcă lăzile de bere și pornesc grătarele. Și nu se mai opresc până duminică spre prânz când încep să împacheteze și se îndreaptă fiecare spre casa lui.

Bugnic_DNB8349

Ca să prinzi un loc atât de spectaculos trebuie sa ajungi cel puțin cu o zi înainte de începerea Bugnic.

Oficial, ...

Read More

Sibiu Oldies Meeting a ajuns la ediția #6. Nu ratați!

20.07.2015 EventsTrips

E vară, soare, vreme de plimbare și toți ne facem planuri de vacanță. În caz că nu ați fost atenți, maratonul întâlnirilor broscărești românești din această vară se apropie de final. Închidem sezonul cu cea de-a șasea ediție a Sibiu Oldies Meeting, organizată de prietenii noștri de la Old Friends Club Sibiu.

Sibiu Oldies Meeting

După week-endul plin de la Odorhei, ne plimbăm un pic prin țară pentru ca vineri 24 iunie să ajungem la Sibiu Oldies Meeting. Dacă inițial a pornit ca o întâlnire a posesorilor de automobile Volkswagen clasice, în timp evenimentul s-a deschis tuturor pasionaților de mașini retro indiferent de marcă. La fel ca și ultimele ediții, întâlnirea de anul acesta este organizată cu sprijinul Retromobil Club România, autoritatea FIVA în țara noastră...

Read More

Întâlnirea de la Odorhei a ajuns la ediţia a XI-a

30.06.2015 Events

Inevitabilul s-a produs! Prietenii de la Volkswagen Boxer Klub au pregătit o nouă ediţie a Întâlnirii Internaţionale a VW Broscuţelor. XI. Nemzetközi Bogár Találkozó, pe numele ei în limba maghiară, întâlnirea de la Odorhei a ajuns la ediţia cu numărul XI!

În week-endul 17-19 iulie ne găsiţi în autonomie! Plimbăm broscuţele şi buşii pe frumoasele drumuri din Harghita până la întâlnirea de la Odorhei, ne relaxăm în campingul Subcetate Zetea şi petrecem împreună cu prietenii noştri încă un week-end memorabil. În caz că aveaţi vreun dubiu, Gunar o să ne pregătească şi în acest an celebrul său gulaş.

10541478_621051438009878_3390754760954887270_n

Programul întâlnirii:

Vineri 17 iunie:
– primirea participanţilor
– program de instalare

Sâmbătă 18 iunie:
10-11 – deschiderea festivă
11-1...

Read More

Volkswagen România şi Volkswagen Autovehicule Comerciale sunt alături de noi şi la BBM2015

10.06.2015 BBMEventsOur cars

La început a fost dorinţa de a ne întâlni şi schimba sfaturi tehnice utile pentru întreţinerea maşinuţelor noastre. La Bran Beetle Meeting (BBM) am legat prietenii de viaţă, ne-am simţit bine împreună şi am salvat destule maşini Volkswagen clasice care puteau ajunge candidate la programul Rabla.

bbm2009-10

Deoarece le-a plăcut ceea ce făceam, începând din anul 2007 Volkswagen România a decis să susţină Bran Beetle Meeting. Atunci am pus bazele unui parteneriat solid care a permis întâlnirii noastre să crească de la un an la altul. Prietenii de la Volkswagen România ne-au lăsat să visăm frumos, să ne imaginăm ce este mai bine pentru comunitatea broscărească iar atunci când a fost nevoie de ajutor ni l-au acordat necondiționat.

bbm2012-78

Multe dintre lucrurile frumoase c...

Read More

Caravana BBM2015 merge la Castelul Bran

09.06.2015 BBMEvents

Anul acesta, revenim la originile întâlnirii noastre! Bran Beetle Meeting – BBM 2015 îşi păstrează numele, chiar dacă am schimat locaţia. Printr-un concurs de întâmplări fericite, tocmai am obţinut aprobare pentru un eveniment la care aproape că renunţasem să mai visăm: Paradă la Castelul Bran! De fiecare dată când ne propuneam să mergem în paradă la castel ne uitam la parcarea foarte plină şi reunţam să mai trimitem vreo solicitare Primăriei.

03-full

sursa foto: http://www.castelulbran.ro

Sâmbătă, 13 iunie, începând cu ora 11.00, părăsim prentru câteva ore curtea Pensiunii Râşnov pentru a face o vizită la Castelul Bran!!! Din cauza lucrărilor ample la infrastructura oraşului Râşnov, nu am reuşit să obţinem aprobare pentru paradă la cetatea din oraş.

Read More

Belita revine la BBM 2015 pe ritmuri Rockabilly

09.06.2015 BaltaBBM

Atunci când ne-am decis că a venit momentul pentru BBM 2015, am pus pe hârtie tot ce ne dorisem să facem dar nu reuşisem din motive diverse. Printre ideile în aştepare era şi aceasta: cum ar fi ca în cadrul BBM să avem un moment special de dansuri rock&roll???

Tuturor ne place muzica ritmată a anilor ’60 iar de bâţâit, în ritm de dans, o facem oricum după ce trecem prin proba de Halbere :)) Însă dansul poate fi chiar un stil de viaţă şi devine extrem de spectaculos atunci când este făcut cu pasiune şi dedicaţie.

bbm2015-rockabilly-ana-01

De aici până la a lua legătura cu Rockabilly România nu au mai fost decât câţiva paşi. Mai întâi a trebuit să o convingem pe Ana-Maria, iniţiatoarea şcolii de dansuri Rockabilly Rockers, să se alăture întâlnirii noastre...

Read More