În urmă cu 60 de ani, VW sărbătorea primul milion

28.08.2015 Beetle

Nu puteam lăsa să treacă luna august fără a aminti un moment decisiv în istoria Volkswagen: în urmă cu 60 de ani fabrica din Wolfsburg sărbătorea producerea automobilului cu numărul 1 milion!

VW-milion1

Cel de-a doilea război mondial se sfârșise de zece ani iar fabrica renăscuse din propria cenușă și trăgea după ea întreaga economie germană.

Automobilul cu numărul 1 milion a ieșit de pe linia de asamblare în data de 5 august 1955. Știm că am ratat aniversarea cu câteva săptămâni dar fotografiile sunt atât de frumoase încât suntem siguri că vă va face plăcere să le revedeți.

VW-milion3

VW cu nr 1 milion a fost o broscuță Oval de 30 cp de culoare aurie care avea bări cromate împodobite cu pietre strălucitoare. Mașina poate fi admirată zilele acestea la  Autostadt în Wolfsburg.

La acel moment, gama de automobile VW era formată din trei modele: Käfer și Transporter 1 care se produceau la Wolfsburg și Käfer Cabriolet asambaltă de carosierul Karmann la Osnabrück.

VW-milion4

Mașina cu numărul 1 milion a reprezentat un punct de referință în istoria grupului Volkswagen. La doar opt ani distanță, în 1963, Volkswagen depășea 10 milioane de automobile produse. Performanța a fost obținută grație exporturilor și diversificării gamei auto: la finele anului 1995 a debutat splendidul model Karmann Ghia căruia i s-a alăturat în 1961 fiabilul Volkswagen 1500 Typ 3.

Junioarele Golf, Polo, Scirocco și Passat au continuat dezvoltarea grupului Volkswagen și au contribuit la supremația mărcii. La finalul lunii iunie 2015, rezultatele finaciare ale VW plasau compania pe primul loc în rândul giganților auto, depășind ca vânzări rivalul Toyota, liderul incontestabil al pieței auto începând din anul 2012.

 

Cum ar spune publicitarii americani: “Look what one little bug has led to…”

s01

 

Restul … este istorie. O istorie frumoasă pe care noi, pasionații de automobile Volkswagen clasice, o prețuim și încercăm să o menținem pururi vie. 🙂

VW-milion2

 

Spread the love