Belgrad 2014: "Bube sluze da se druze!" a fost anulată din cauza inundaţiilor

08.05.2014 BeetleBusEventsTrips

UPDATE 2: Cea de-a patra ediţie a întâlnirii de la Belgrad s-a ANULAT!!! Serbia şi Bosnia sunt afectate de cele mai grave inundaţii din ultimii 120 de ani, autorităţile au declarat stare de alertă şi au mobilizat armata pentru salvarea sinistraţilor. 

UPDATE: Din cauza vremii neprietenoase, cu ploi abundente și descărcări electrice, întâlnirea de la Belgrad se amână cu o săptămână, fiind reprogramată pentru week-endul 23-25 mai 2014.

În urmă cu trei ani, un grup de prieteni din clubul Buba Beograd  lansau o invitaţie la ceea ce avea să fie prima ediţie a întâlnirii broscăreşti de la Belgrad, Serbia. Era luna mai, început de sezon, când toată lumea îşi doreşte să fugă de acasă aşa că toate planetele s-au aliniat corespunzător.

image

Astfel, un grup numeros de broscari români, din Buzău, Bucureşti, Arad şi Timişoara, s-a pus în mişcare spre Serbia. O adunare ad-hoc, fără prea multă organizare şi care i-a luat prin surprindere chiar şi pe organizatorii sârbi.

drum

Au curs râuri de bere, s-au legat prietenii şi a rezultat o petrecere de neuitat.

bus

Atracţia întâlnirii a fost Epurul al cărui motor a cedat cu puţin timp înainte de a ajunge la destinaţie. Maşina fusese adusă de puţin timp în România tocmai din Serbia. Era firesc să primească la schimb tot un motor sârbesc.

motor

Băieţii din Belgrad au făcut rost, ei ştiu de unde, de un motor de schimb iar românii au făcut atmosferă lucrând la maşină. S-a dat jos motorul iar forţa braţelor a ţinut loc de cric. O activitate numa’ bună dimineaţa devreme când îţi bei cafeaua 🙂

A urmat apoi programul zilei cu paradă prin Belgrad, expoziţie auto şi turul oraşului.

notch

La întoarcerea în pădure s-a pus motorul sârbesc pe Epur şi s-a continuat petrecerea.

epur

Inutil să spunem că Epurul a ajuns cu bine acasă şi a mers cu acel motor până a ajuns în Constanţa, la actualul proprietar.

Cam aşa a fost prima ediţie a întâlnirii din Belgrad. Au urmat alte două ediţii, în care numeroşi broscari români s-au reîntors să îşi viziteze prietenii sârbi.

“Bube sluze da se druze!” a ajuns acum la ediţia a-IV-a iar câţiva dintre noi îşi pregătesc deja bagajele. Încheiem cu programul întâlnirii pentru cei care mai aşteaptă încă motive să se pună în mişcare.

program

Spread the love
Tags:  ,