Conspiraţia anului 1938

30.04.2013 Beetle

după o idee creaţa marca Bogdan Beldianu

Dacă priveşti în urmă orice realizare pare a fi rodul unei conspiraţii. Probabil asta i-a facut pe oameni să devină mistici sau să spună  că atunci când iţi doreşti cu adevărat ceva întreg universul conspiră întru îndeplinirea dorinţei.

Anul ăsta ne dorim să ne intâlnim şi să ne bucurăm de maşinile noastre Volkswagen. Pentru ca acest lucru să se întâmple, acum 75 de ani cineva a pregătit o conspiraţie. Hai să vedem cum s-a ajuns ca pe 11 mai 2013 să ne vedem cu toţii la KdF-Party.

Anul 1938 aparent a fost un an trist. Este anul ce pregăteşte izbucnirea celei de a doua conflagraţii mondiale. Dar cum lucru1rile sunt de regulă duale în toată nebunia ce pregătea  războiul  cineva, cumva a strecurat şi germenii bucuriei.

Trist, trist dar la 20 Februarie debuteaza la radio Bucureşti Maria Tanase. Vocea ei umple inimile ascultătorilor de bucurie pe calea undelor.

Probabil că acele unde călătorind prin atmosferă, prin aer care va să zică, ajung şi în Germania. Aici cei de la KdF ( Kraft Durch Freude – „Putere prin bucurie” ) influenţaţi poate de bucuria ce plutea în aer inaugurează  oficial la 26 mai  fabrica şi oraşul unde se va produce maşina noastra: Volkswagen. Motoarele răcite cu aer, fiabile, ieftine, au asigurat noii maşini puterea şi succesul.

2

 

3

La 10 Decembrie încep filmările peliculei „Pe aripile vântului” . Film ce peste ani va întruchipa insăşi ideea de film clasic.

 

 

 

 

Atunci în 1938 Universul a conspirat şi cele patru elemente sunt deja adunate: bucuria, volkswagen-ul, vântul şi clasicul.

 

4

 

Pe 11 Mai 2013 Volkswagen Classic Club  invita toţi posesorii de masini Volkswagen clasice sa sarbatoreasca impreuna conspiratia planetara ce a dus acum 75 de ani la apariţia mărcii ce ne umple sufletele de bucurie.

5

6

Şi ca să vedeţi că nu vă mint când vorbesc de conspiraţii, la 30 Decembrie 1938 a fost introdus, pentru prima dată, în Indianapolis (SUA) celebrul test cu fiola pentru depistarea şoferilor băuţi în trafic.

 

 

 

Ca urmare, berile de 75 de ani vor fi doar studiate pe dinafara si băute cu urmatoarea ocazie. 🙂

 

 

 

 

 

Spread the love