Du-o la REMAT! Si alte minuni din trafic

30.04.2014 BeetleBusKarmann GhiaOur cars

Eşti în trafic la volanul broscuţei sau al altui Volkswagen clasic şi îţi vezi liniştit de drumul tău. Te-ai obişnuit deja cu capetele care se întorc după maşina ta, cu copiii care te salută sau oamenii care îţi zâmbesc.

salut

Dintr-o dată auzi pe careva care strigă la tine din toţi rărunchii “Du-o, bah, la REMAAT!” Te pufneşte automat râsul  deoarece tocmai ai fost depistat în trafic de un coleg broscar! Dacă ai timp, cauţi un loc pe dreapta unde să poţi opri să stai la poveşti cu glumeţul. Dacă nu, îţi vezi mai departe de drum dar rămâi cu bucuria de a revedea chiar şi în fugă un alt pasionat.

perlutza-kg

Ce te faci însă când  trebuie să interacţionezi cu necunoscuţi? Depinde de reacţiile acestora care sunt din cele mai variate şi inedite.

De regulă eşti avertizat prin claxonări insistente să deschizi geamul apoi urmează inevitabil întrebarea:”Cât bagă?” :)) Sau mai pragmatic şi la obiect: “Cât ai dat pe ea?”

În funcţie de cât de lungă e aşteptarea la semafor urmează întrebările de specialitate: “Din ce an este?” sau “Este maşină de epocă?

Sunt şi persoane simpatice care te abordează la semafor. De regulă bătrâni care îţi bat în geam şi, oareşcum emoţionaţi, te felicită pentru maşină şi îţi spun că au avut şi ei una când erau tineri.

grup-motor

Apoi sunt sfătoșii binevoitori care se strâng în jurul tău când oprești să verifici ceva la motor. Nu contează dacă ai un filtru de benzină murdar care trebuie înlocuit, de schimbat bujii sau pur și simplu verifici uleiul motorului. Întotdeauna se va găsi careva să îți spună cum se face treaba. Sau chiar îți va da ideea care îți va schimba viața: “De ce nu faci și tu rate la un golf ceva la mana a doua? Mașina asta veche nu o să te ducă mai departe de colțu’ străzii” :))

O altă categorie sunt cei care cu un aer superior îţi oferă să faci schimb cu plasticul lor. De cele mai multe ori o maşină obosită, produsă acum 10-15 ani, care scoate fum mai ceva ca un tractor. Dacă eşti în toane bune le răspunzi că ai şi tu plastic, poate chiar mai nou decât al lor. Fac ochii mari şi se uită la tine ca le un ţicnit pentru că mergi cu o maşină veche deşi spui că ai una nouă. Ei chiar sunt convinşi că hârbul lor fumigen e superior “rablei” tale. Dacă ar şti salutul cu REMATUL nu ar avea nicio jenă să ţi-l spună, dar la modul cel mai serios.

bord

Urmează categoria “jmekeraşul meloman”. Tipul acela care se uită cu milă la Blaupunkt-ul tău cu butoane ivory şi mască cu mustăţi pe care l-ai căutat disperat ani de-a rândul şi pe care, dacă ai avut noroc cu carul ca mine, l-ai primit cadou de la un prieten. Ei bine, “melomanul” îşi lipeşte maşina cât poate de aproape de broasca ta, deschide geamul electric al maşinii sale tunate din care urlă muzica la maxim, şi te întreabă afectat “Tu când îi pui nişte boxe calumea????” :)) Rămâne perplex când îi răspunzi că “Niciodată” şi în sufletul lui e ferm convins că îţi baţi joc de maşină :))

356

De departe însă cea mai şocantă întrebare din trafic a fost primită de la un puştan care nu părea că are permis auto de prea multă vreme: “Şi??? Ai agăţat mult cu maşina asta???” :)) Să mai zică cineva ca mașinile clasice nu au sex-apeal!!!

Spread the love