Duba Libre merge vineri La Hală

22.04.2014 BusEvents

Se anunţă un week-end plin de activităţi broscăreşti. Stabilisem deja că sâmbăta asta mergem să ne bem cafeaua cu nea Gică la Metrotehnica. Se pare însă că şi vineri seară avem program artistic, de data aceasta La Hală United Wheelers. Vineri, 25 aprilie, Seba îi aduce La Hală pe fata şi băieţii care formează echipajul expediției Duba Libre. Probabil aţi aflat deja despre demersul celor 4 de a participa la raliul umanitar Mongol Rally.

duba

foto: Duba Libre

Dacă Dacioţii au ajuns până în Mongolia cu Mioriţa lor, un bus T3 din 1980 nu ar trebui să aibă nici o problemă să ajungă la destinaţie parcurgând traseul de 16.000 de kilometri Praga – Ulaanbaatar.

Să începem însă cu ÎNCEPUTUL! În 2009, fotograful Mihai Barbu vindea kilometri pentru a-şi completa bugetul necesar îndeplinirii visului său: să ajungă în Mongolia împreună cu Doyle, motorul său produs de BMW. Cum comunitatea moto este puternică, s-au găsit destui pasionaţi care să cumpere kilometrii vânduţi de el şi să primească la schimb fotografii şi poveşti de drum.

mihaibarbu

foto: Mihai Barbu

Experienţa lui Mihai Barbu a fost urmărită cu sufletul la gură atât de pasionaţii de motoare cât şi de cei cărora le place să viseze cu ochii larg deschişi sperând că la un moment dat vor avea ocazia să pornească şi ei într-o astfel de aventură. La întoarcere, Mihai Barbu a adunat tot ce a scris în călătorie într-o carte care s-a vândut deja în peste 1.500 de exemplare. Prin povestea lor, Mihai&Doyle i-au inspirat şi pe alţii să descopere Mongolia. O parte dintre fotografiile lui le veţi putea vedea/revedea vineri La Hală deoarece Mihai Barbu este unul dintre invitaţii speciali.

Prima dată când am auzit de  Mongol Charity Rally era în anul 2011 când echipajul Paramongols au dus la Unlaanbaatar un T4 ambulanţă.

PARAMONGOLS

foto: Paramongols

Atunci, patru băieţi şi o fată au fost primul echipaj românesc care a participat la acest raliu umanitar la finele căruia maşinile sunt donate împreună cu o sumă cât mai consistentă de bani către Christina Noble Children’s Foundation, o organizaţie care se ocupă cu îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor din Asia. Povestea Paramongolilor o gasiţi pe site-ul lor.

327781_10151144098678217_1492756985_o

foto: Alexandru Molovata

În 2012 a fost rândul Dacioţilor şi a Zînelor pompier să meargă în raliul umanitar. Echipajul Mioriţei a pornit la drum chiar de La Hală iar la întoarcere au fost primiţi cu braţele larg deschise de toţi scepticii care nu credeau că Dacia 1310 – Zâmbetul lui Iliescu va ajunge până în Mongolia. Au ajuns fără probleme şi ne-au făcut să fim mândri de ei! Atât de mândri încât au primit cadou o altă Dacie 1310 :)) Pozele din călătorie şi jurnalul ţinut de băieţi se pot revedea pe site-ul lor: http://www.freemiorita.ro/dacioti-mongolia/

dacioti-hala

foto: Dan Blanaru

Acum, echipajul Duba Libre vrea să ducă un T3 în Mongolia. Cu ce se deosebesc de ceilalţi aventurieri? În primul rând prin alegerea maşinii pe care o vor conduce. Nu îi cunoaştem încă, dar ne-au devenit simpatici de la prima poză pe care au postat-o cu dubiţa lor. Deocamdată au fost destul de zgârciţi cu imaginile de interior, aşa că dacă sunteţi curioşi cum au amenajat busul acum o să aveţi ocazia să trageţi cu ochiul :))

duba2

O altă diferenţă faţă de echipajele anterioare ar fi promisiunea că în fiecare săptămână vor posta un filmuleţ cu peripeţiile prin care au trecut.

Noi îi urmărim deja pe pagina lor de Facebook iar vineri mergem să îi cunoaştem personal şi să vedem ce a fost în capul lor atunci când şi-au propus să alimenteze maşina cu ulei uzat. :))

PS: dacă simţiţi nevoia să daţi cu check-in aveţi aici pagina de eveniment 🙂

afis

Spread the love