Conspiratia revine: prima intalnire broscareasca din Romania a avut loc in anii '40, tot la Ateneu :))

15.05.2013 BeetleEvents

dupa o idee, la fel de creata, marca Valee

Acum cateva saptamani, prietenul nostru Bogdan Beldianu ne povestea cum intregul univers a conspirat pentru ca noi sa ne putem vedea pe 11 mai la KdF Party si sa sarbatorim impreuna 75 de ani de Volkswagen.

Am zambit un pic sceptica crezand ca Bogdan a cazut in misticism, dar, pentru ca povestea asa de frumos, nu l-am contrazis prea tare. 

Sambata 11 mai 2013. Cu mic, cu mare, broscarii – posesori ai celor trei generatii beetle – au inceput sa se adune la KdF Party, eveniment organizat de Volkswagen Classic Club & MIDOCAR Vitan.

Ocupasem parcarea de la Ateneu inca de vineri seara lasand acolo cateva dintre masinile membrilor clubului, suficiente cat sa marcam teritoriul. Nu mica ne-a fost mirarea cand am ajuns la Ateneu: desi ora anuntata pentru inceperea intalnirii era 11.30 in parcare erau deja cateva broscute, altele decat masinile noastre. Asta se intampla in jur de ora zece! :))

525432_567852323258905_1806636840_n

Incet incet, piata George Enescu a devenit neincapatoare: broscute din toate cele trei generatiile conduse de broscari din toate cluburile au inceput sa se adune la KdF Party. Daca beetle-istii si-au facut intrarea cate unul si pe rand, broscarii cu vechime au venit cu grupul in functie de prieteniile legate peste ani.

Si acum ajungem la momentul conspiratiei despre care ne vorbise Bogdan si in care eu nu credeam. Dupa ce si-a parcat “Cainele”, Bogdan a coborat tacticos din masina si mi-a zis: “Nu pot sa cred ca am uitat! Tu stii unde a avut loc prima intalnire broscareasca din Romania?” M-am uitat lung la el, fara sa inteleg unde bate.

Bogdan a continuat imperturbabil cu aerul sau de profesor de istorie pentru care il admiram cu totii : “In anul 1941 Ministerul Afacerilor Externe al Reich-ului a trimis in Afganistan un convoi format din doua VW Kafer si un Kubelwagen. Convoiul a plecat din Berlin si s-a oprit in fata la Hotelul Athenee Palace, chiar in aceasta piata in care ne aflam acum”.

Incredibil, dar adevarat! Scrisese pe blogul sau acum cativa ani un articol ilustrat cu fotografia de mai jos.

kubel_athenee

Peste 72 de ani, in acelasi loc, fara sa ne gandim macar la prima intalnire broscareasca ad-hoc, intalnirea noastra a aratat cam asa:

945162_567851973258940_1737352862_n

Nu-i asa ca incepeti sa ii dati si voi crezare lui Bogdan atunci cand spune ca “atunci cand iti doresti cu adevărat ceva, intreg universul conspira intru indeplinirea dorintei”.

Seria coincidentelor fericite nu se incheie aici. A doua zi, in timp ce vorbeam despre intalnire, Pac ma intreaba daca am vreo poza cu masinile lui Bogdan si a lui Nenea Lotzi. Dar nu orice poza ci, musai de la Ateneu!!!

Caut un pic, iar rezultatul il puteti vedea mai jos.

946986_10151550457653971_1107681126_n

In 2003,  in Piata George Enescu, adica la Ateneu, se lansa “15-25 – motor de cautare pentru tineri”,  un proiect al Comisiei Europene. Cand a auzit de motoare, in capul “tovarashului viitor vice Pacman” au aparut inevitabil broastele :)) Si uite asa lansarea site-ului s-a transformat in prima intalnire broscareasca organizata de unul din membrii fondatori ai Volkswagen Classic Club.

Sa fie oare o conspiratie universala? Sau doar o coincidenta bizara? Oricare dintre aceste variante ar fi, eu una am inceput sa cred ca piata George Enescu este un magnet care atrage peste ani miscarea broscareasca. Asa ca nu stiu voi unde o sa fitzi peste alti zece ani, dar eu va dau intalnire inca de pe acum in fatza la Ateneu :))

PS: mai multe poze de la KdF Party puteti vedea pe pagina de Facebook a clubului. Multumim Dan Blanaru si Victor Stroe pentru minunatele imagini!

 

Spread the love