Sigla BBM – broscuța vampir, un desen de Vali Ivan

15.05.2015 BBMBeetleBusEvents

V-aţi întrebat vreodată cum a luat naştere Broscuţa vampir care a devenit identitatea vizuală a întâlnirii și sigla BBM?

logo

Profităm de ocazie pentru a ne aminti împreună cum a evoluat BBM de la origini, până în zilele noastre.

 

tratament2005

BBM 2005 – Cu bunicile la tratament. Întâlnirea marcheză perioada de căutări febrile a mişcării broscăreşti când piesele noi erau o raritate iar sfaturile tehnice nu se găseau la un click distanţă. Broscuţele au beneficiat de tratamente SPA iar proprietarii au făcut schimb de informaţii tehnice preţioase.

bran2006_logo150

BBM 2006 – Olimpiada broscuţelor. Comunitatea broscărească care s-a adunat la BBM s-a întrecut în probele olimpice: halbere, ştafetă şi cea mai puternică echipă. boNboana dementă a dus greul acestei întâlniri pretextul tuturor probelor olimpice.

BBM 2007

BBM 2007. Ne-am mutat la Vampire Camping unde am avut loc să ne strângem în număr mare. Câteva litere vesele şi colorate au fost suficiente pentru a surprinde spiritul întâlniri: adunare la iarbă verde între prieteni care împărtăşesc aceeaşi pasiune.

posterbbm copy

BBM 2008. La cea de-a V-a ediţie am BBM am început să simţim nevoia unei mascote care să ne reprezinte. Margaretuţa a beneficiat de o şedintă foto specială şi în cele din urmă a ajuns pe afişul întâlnirii.

patrat

BBM 2009 – ia naştere broscuţa vampir!

Graficianul Vali Ivan, pe vremea aceea caricaturist la Jurnalul Naţional, a fost cel care a desenat broscuţa vampir pentru Volkswagen Classic Club.

Vali a răspuns provocării nostre şi ne-a stilizat o maşinuţă care să reprezinte esenţa BBM: simpatică, amuzantă şi însetată ca un vampir! Sau ca broscarii care participă la proba de Halbere la câţiva paşi distanţă de castelul lui Dracula :))

Processed with Moldiv

Mai sus aveţi câteva etape prin care a trecut desenul până să ajungă la forma finală. Vali, care în acea perioadă era înclinat mai mult spre caricatură, îşi imaginase iniţial o broscuţă cu ochii bulbucaţi care observă tot ce mişcă în jur :)) Ieşise un model un pic fioros. Atunci când a zis că urmează să îi pună şi colţi ne-am speriat un pic 😀 Câţiva paşi în plus au adăugat o privire prietenoasă, o roată mutată pe poziţia corespunzătoare şi un zâmbet ştrengăresc. TADAAAA! Broscuţa vampir era gata să iasă în lume şi să devină emblema întâlnirii noastre.

O parte din lucrările lui Vali Ivan pe puteţi vedea pe site-ul său Cartoon Press sau în ziarul Adevărul.

logo bbm2010

BBM 2010 – Broscuţa vampir se colorează în verde mentă pentru a marca lipsa boNboanei de la întâlnirea noastră. A fost un omagiu adus maşinuţei care ani de-a rândul a fost nelipsită de la BBM fiind folosită pe rând, ba ca suport pentru probele olimpice din 2006, ba ca decor pentru concursuri de tot felul 🙂

 

bbm2012

BBM 2012 – Întâlnirea din acel an a fost marcată de dispariţia prematură dintre noi a membrului de onoare. A fost o luptă contra-timp ca Mircea să fie încă odată alături de noi la BBM, dar el a preferat să ne privească de undeva de sus…

 

logo

BBM 2015.  Culoarea de anul acesta s-a aşezat în mod firesc pe Broscuţa vampir. Suntem mai puţini, dar ne străduim să fim un pic mai buni. Şi dacă în urmă cu câţiva ani broscuţa vampir a fost “deMentă” sau palidă ca noi, acum a devenit albastră pentru a marca proiectul de restaurare a maşinii prezidenţiale.

Ai ceva de adăugat acestei povestiri? Rubrica de comentarii este deschisă aici sau pe Facebook.

 

Spread the love