Perlutza Adriaticii

27.03.2013 BeetleOur carsTrips

Prima calatorie in strainatate a Perlutzei: cu mare, cu soare si o incredere deplina in motorul proaspat refacut de Nea Gica 🙂

In 2006, cand am cumparat Perlutza, nu credeam ca va ajunge o parte atat de importanta a vietii noastre. Era masina la care visasem in copilarie, un moft pe care nu credeam ca o mi-l indeplinesc vreodata. Am descoperit ca viata iti rezerva multe suprize iar atunci cand nu renunti la vise poti ajunge chiar mai departe decat iti imaginai.

Perlutza a trecut printr-un proces de vopsire, reimprospatare a interiorului si in cele din urma a beneficiat si de refacerea motorului, schimbarea cutiei de viteze si punerea la punct a franelor si a instalatiei electrice. Despre timpul petrecut de Perlutza la service-ul Metrotehnica in grija lui Nea Gica am scris pe larg la acel moment pe aircooled.ro apoi am preluat povestea aici.

Adevaratele aventuri la volanul Perlutzei de abia dupa aceea au inceput. Noi si Perlutza in lumea larga fara niciun ajutor din partea vreunui prieten, fara prea multe scule sau piese de schimb, cu cunostinte mecanice minime dar cu dor de duca si credinta ca motorul cel nou nu ne va face nicio problema. Am plecat la drum cu regretul de a nu vedea nicio alta broscutza in oglinda retrovizioare sau in fata noastra  si ne-am intors cu un premiu pentru cea mai frumoasa masina!!! Plus credinta ca, dupa ce facem rost de bani de benzina, putem ajunge oriunde.

Perlutza_VWSpirit_1

Si am mai descoperit ceva. Nu e nimic precum “muzica” motorului aircooled. Cei  2600 de km facuti fara radio au trecut cat de poate de usor si agreabil ascultand doar zgomotul facut de motorasul standard 1300. Surpriza cea mare a aparut pe autostrazi in zonele cu pereti de protectie fonica: toba cea noua scotea un sunet asemanator cu cantecul a zeci de greieri intr-o noapte instelata 🙂  Si acum, dupa ce masina a primit cadou un mp3, obisnuiesc sa opresc muzica pentru a o asculta pe Perlutza cum toarce.

 Perlutza_VWSpirit_2

Despre intalnirea de la RoVWinj nu sunt foarte multe lucruri de spus: broscute multe si pestrite, majoritatea decapotate cu flexul sau tunate dupa gustul proprietarilor, cluburi si bisericute care nu pun accentul pe interactiunea cu ceilalti broscari. Pentru ca la sfarsitul lunii mai soarele arde puternic pe coasta Dalmata iar intalnirea are loc intr-un camping pe malul marii, participantii au preferat mai degraba sa faca plaja sau sa se balaceasca in piscina cu care este dotat campingul. Atractia intalnirii a fost parada prin vechiul orasel port. O intalnire aproape de Romania la care merita sa participi in gasca insotit de mai multi prieteni si de unde te vei intoarce cu un bronz de invidiat.

Sau… daca muncesti mult la masina poti sa aduci acasa chiar si premiul pentru cea mai frumoasa broasca 😀

Perlutza_VWSpirit_3

Pozele atasate spun povestea calatoriei Perlutzei publicata in revista Spirit Volkswagen editata de Porsche Romania, importatorul marcilor VW in tara noastra.

 

Spread the love